Informace pro zájemce o Školičku bruslení

20.03.2020 00:00

Školička bruslení je určena pro všechny začínající bruslaře od 4 let. Výuka na ledě trvá 45 minut a cena za jednu lekci je 100,- Kč. Neprovozujeme žádnou masovou výuku, ale individuální přístup ke každému dítěti v menších skupinkách. Učíme bruslit děti bez hrazdiček, protože ty jsou dle krasobruslařských metodik na výuku bruslení nevhodné.

Tréninky Školičky bruslení budou probíhat od září 2020 v rámci tréninků na ledě viz Rozpis tréninků pravidelně v úterý odpoledne a o víkendu, víkendové lekce jsou nepravidelné, sledujte vždy Rozpis tréninků! 

 

Aby byl průběh Školičky bruslení co nejhladší, prosíme Vás o dodržování následujících pravidel:

1.       ROZVRH HODIN A VČASNÝ PŘÍCHOD NA HODINU - na ROZCVIČENÍ chodí i děti ze Školičky bruslení! PROSÍME, SLEDUJTE ROZPISY!!! ZEJMÉNA O VÍKENDU SE MŮŽE STÁT, ŽE SE DEN I ČAS LEKCE ZMĚNÍ!!! PROSÍME, DÁVEJTE DĚTEM NA ROZCVIČENÍ SPORTOVNÍ OBUV, NE CROCSY, KOZAČKY A PODOBNĚ!

2.       NENÍ NUTNÉ SE PTÁT, JESTLI MÁTE PŘIJÍT NA LEKCI, POKUD JSTE SE NA NÍ ZAPSALI: Pokud chodíte v úterý, přijďte v úterý, pokud o víkendu, přijďte o víkendu, pokud i v úterý i o víkendu, taktéž.

3.       OMLOUVÁNÍ NEPŘÍTOMNOSTI: Je opravdu NUTNÉ OMLOUVAT ABSENCE PŘEDEM!!!!!! Prosíme, zasílejte sms s omluvenkou na RNDr. Dagmar Mikolandovou, ideálně 24 hodin předem, na telefonní číslo 602 352 008. V PŘÍPADĚ 2 NEOMLUVENÝCH ABSENCÍ AUTOMATICKY NASTOUPÍ DO ŠKOLIČKY BRUSLENÍ DÍTĚ – NÁHRADNÍK!

4.       PŘÍTOMNOST RODIČŮ NA LEKCI: prosíme rodiče, aby, zejména u malých dětí, byly PŘÍTOMNI U MANTINELU BĚHEM CELÉ LEKCE BRUSLENÍ!!! Někdy je nutné dítěti převázat brusle, vyměnit rukavice, nalít čaj, pomoct na toaletě, atd…. Milí rodiče, na zimním stadionu je stabilně mezi 5-6 stupňů, takže zima….. nestyďte se obléct klidně i do oteplovaček a větrovek, čepice, rukavice, zimní boty jsou téměř nutnost, abyste lekci na zimáku ve zdraví a pohodě vydrželi. Prosíme, NEVOLEJTE NA DĚTI BĚHEM LEKCE, NETRÉNUJTE JE! Děti se pak dostatečně nesoustředí na trenéra.

5.       VÝBAVA DÍTĚTE – NOHY: Prosíme, NEDÁVEJTE DĚTEM (kromě dětí u Dáši, které opravdu hodně padají) OTEPLOVAČKY!!! Úplně postačí termoprádlo a na to tlusté kamaše, nebo legíny s chloupkem (dostat například v KIKu). U již bruslících dětí potřebujeme vidět na kolena a to v oteplovačkách není možné. Nebojte se, děti jsou v pohybu, zima jim nebude! BRUSLE MUSÍ BÝT NABROUŠENÉ (i nově zakoupené brusle potřebují nejprve nabrousit!)

6.       VÝBAVA DÍTĚTE – RUCE A HLAVA: Prosíme, DĚTI MUSÍ MÍT RUKAVICE, KLIDNĚ LYŽAŘSKÉ! POKUD BUDOU ÚPLETOVÉ, NEVADÍ, ALE MUSÍTE MÍT DALŠÍ PÁR – DVA NA VÝMĚNU, KDYBY DĚTEM BUĎ BYLA ZIMA, NEBO BY MĚLY RUKAVICE MOKRÉ. Nedávejte dětem ŠÁLU!!! HROZÍ TAK ÚRAZ – DÍTĚ SE MŮŽE ZAHÁKNOUT O JINÉ DÍTĚ, ATD.! Na hlavu dávejte dětem HELMU!!! ideálně lyžařskou - PLATÍ PRO ÚPLNÉ ZAČÁTEČNÍKY!

7.      VÝBAVA DÍTĚTE – CO DO BŘÍŠKA: Prosíme, připravujte dětem na lekci TERMOSKU S HORKÝM ČAJEM!!! Nevadí, že je vařící – za dobu, co dítě bruslí, čaj nalitý do kelímku ochladne na příjemnou teplotu a dítě zahřeje. Limonády, vody, budou za chvilku na mantinelu ledové, dítě se nezahřeje, navíc může onemocnět. Prosíme, NEDÁVEJTE DĚTEM BĚHEM LEKCE JÍST!!! Dítě pak dožvýkává až na ledě, v případě náhlého upadnutí je to velmi nebezpečné, mohlo by se zadusit.

8.      KAPESNÍKY: Prosíme, mějte na mantinelu pro děti připravené kapesníky, ideálně ty v krabičce, co se lehce vytahují.

9.      ÚKLID PO LEKCI: Prosíme, po lekci bruslení vyhoďte použité kapesníky do odpadkových košů. VŽDY KONTROLUJTE, JESTLI JSTE NA MANTINELU A LAVICI NĚCO NEZAPOMNĚLI!!! Na konci sezóny máme totiž vždy slušnou sbírku lahví, termosek, rukavic a jiných artefaktů.

10.    FOTOGRAFOVÁNÍ
Rodiče a návštěvníci bez bruslí nemohou vstupovat na led. Pokud chcete fotografovat, máte tyto možnosti:
1. ze střídačky Hosté
2. za brankou pod okny
3. z tribuny
Vaše činnost nesmí narušit průběh lekce.

 

Vážení a milí rodiče, děkujeme za Váš zájem i důvěru a respektování těchto pravidel.


Těšíme se na Vaše děti a bruslení s nimi!